Tribunalul a aprobat intrarea în insolvenţă a proiectului Green City. Bucşaru are două luni să facă un plan de reorganizare

Autor: Cristi Moga 13.01.2011

Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea în insolvenţă a firmei Green City Construct, controlată de familia omului de afacer Dumitru Bucşaru, care va încerca să prezinte în decurs de 60 de zile un plan de reorganizare prin care să evite falimentul firmei care a dezvoltat 356 de vile în comuna 1 Decembrie, la sud de Bucureşti.

"Compania Green City Construct, dezvoltatorul primei faze a Green City, cel mai mare cartier de vile, are la dispoziţie 60 de zile pentru a elabora planul de reorganizare a business-ului. Săptămâna aceasta instanţa a aprobat cererea de reorganizare judiciară depusă de dezvoltator, următorul pas important al procesului fiind aprobarea planului de reorganizare", au anunţat reprezentanţii Green City.

Pentru dezvoltarea primei faze a Green City, formate din 356 de vile, Bucşaru a accesat un împrumut de peste 100 de milioane de lei de la CEC Bank, pe care a încercat să îl refinanţeze fără succes.