Frăţia secretă a bancherilor de pe Wall Street distrează membrii cu filmări de la Lehman Brothers

Autor: Vlad Popescu 17.01.2011

Frăţia bancherilor de pe Wall Street, "Kappa Beta Phi", fondată înainte de 1929 şi ascunsă de ochii publicului, a găzduit pe 13 ianuarie cina anuală de iniţiere pentru noi membri, unde invitaţii au fost "distraţi" cu un film înregistrat acum câţiva ani de angajaţii defunctei Lehman Brothers, scrie

Mediafax Business

.

Surse participante au descris, pentru Bloomberg, sub protecţia anonimatului, detalii ale evenimentului de joi.

"Un chel în smoking a intrat în holul hotelului St. Regis din Manhattan, a mormăit ceva către un steward şi a fost apoi condus la un lift. A fost urmat de o femeie cu o căciulă de blană cât o lustră, apoi de un bărbat într-un pardesiu, care îşi umezea buzele în timp ce trecea pe sub tavanul decorat cu heruvimi", scrie Bloomberg în articolul intitulat "Societatea secretă de pe Wall Street iniţiază membri cu o filmare de la Lehman".

Kappa Beta Phi, fondată înainte de crash-ul din 1929 al burselor, a numărat printre membri unii dintre cei mai importanţi directori şi bancheri de pe Wall Street şi, implicit, oficiali guvernamentali însărcinaţi cu reglementarea sistemului financiar sau a economiei.

Dintre cei iniţiaţi în acest an în rândurile frăţiei sunt menţionaţi Josh Harris, senior managing director la Apollo Global Management, şi Paul Parker, director de fuziuni şi achiziţii la Barclays Capital New York.