Proprietarii de locuinţe au crescut preţurile la începutul anului

Autor: Mediafax 18.01.2011

Proprietarii au crescut în primele două săptămâni ale anului preţurile solicitate la vânzarea locuinţelor, în unele cazuri, cu până la 8%, faţă de nivelul din decembrie 2010, potrivit imobiliare.ro, reprezentanţii portalului estimând însă o "desumflare" a entuziasmului în perioada următoare, scrie Mediafax.

La jumătatea lunii ianuarie, indicele imobiliare.ro a înregistrat creşteri de preţ la anumite categorii de apartamente în comparaţie cu valorile medii raportate pentru luna decembrie a anului trecut. Cea mai mare scumpire a fost înregistrată în cazul garsonierelor din Timişoara, dar modificări importante au avut loc şi în celelalte mari oraşe din ţară, se arată într-un comunicat al imobiliare.ro.

"Asistăm la un început dinamic de an pe sectorul rezidenţial şi, surprinzător, la primele creşteri de preţ la apartamente. Punctual avem exemple unde preţurile au urcat în primele două săptămâni ale anului chiar şi cu 8%. Ne aşteptăm totuşi ca entuziasmul de început de an al vânzătorilor să se mai desumfle în perioada următoare. Rămâne de văzut dacă aceste valori vor fi sau nu validate de cumpărători", a declarat, în comunicat, Adrian Erimescu, director general al portalului.

În ceea ce priveşte apartamentele noi, în primele două săptămâni ale anului, cele din Braşov şi Constanţa s-au scumpit, în medie, cu 4% faţă de luna decembrie. Citiţi mai mult despre cât s-au scumpit locuinţele la începutul anului pe www.mediafax.ro