MTI dă aproape 20 mil. euro pentru şoselele de lângă Dacia

Autor: Andreea Neferu 18.01.2011

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să investească anul acesta circa 80 de milioane de lei (circa 19 mil. euro) pentru a moderniza infrastructura rutieră ce leagă uzina Dacia de lângă Piteşti şi centrul de testări al Renault din Titu de principalele artere rutiere. Guvernul face astfel un pas în sprijinirea companiilor din industria auto, după ce săptămâna trecută şi autorităţile locale din Craiova au anunţat că vor derula proiecte de infrastructură în perimetrul fabricii Ford.

Ministrul de la Transporturi, Anca Boagiu, a declarat în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie condusă de directorul general al Dacia, Jérôme Olive, că suma necesară investiţiei pentru modernizarea infrastructurii din zona celor două centre va fi finanţată prin bugetul de stat. Astfel, primul proiect al MTI, în valoare de circa 50 de milioane de lei, include lărgirea la patru benzi a drumului naţional 73, pe o distanţă de 4,1 kilometri, precum şi a drumului de legătură cu DN 73D, cu o lungime de 3,28 kilometri. Pe de altă parte, cea de-a doua investiţie va viza lărgirea la patru benzi a DN7 Baldana-Titu pe aproape 22 de kilometri.

"Prin aceste două investiţii sprijinim crearea de noi locuri de muncă în economia românească, Dacia-Renault fiind o companie extrem de importantă pentru creşterea capacităţii de producţie a industriei româneşti. În acelaşi timp vom sprijini şi creşterea mobilităţii în rândul celor 2.200 de tineri români pe care Dacia-Renault îi pregăteşte şi îi specializează în România", a declarat Boagiu.