Schimbare de conducere la Google: Eric Schmidt părăseşte conducerea gigantului internet. Cofondatorul Larry Page, noul CEO

Autor: Adrian Voicu 21.01.2011

Gigantul internet Google a anunţat ieri noapte cea mai importantă schimbare din istoria companiei: Eric Schmidt va părăsi conducerea companiei după 10 ani în care s-a aflat la conducerea companiei, acesta urmând să preia funcţia de preşedinte executiv. Postul de CEO va fi preluat de către Larry Page, cofondator al companiei. Schimbarea va avea loc începând cu 4 aprilie 2011.

Într-o postare pe blogul oficial al companiei, Schmidt scrie că "se va concentra asupra elementelor cărora le poate da o valoare adăugată: extern, pe dealuri, parteneriate, clienţi şi relaţii cu clienţii mai mari, contactul cu guvernul şi dezvoltarea tehnologiei care este tot mai importantă ca urmare a importanţei globale a Google; şi intern în calitate de consilier al lui Larry şi Serghei (cei doi cofondatori ai motorului de căutare - n.r.)".

"Sunt foarte mândru de cei zece ani la conducerea companiei şi sunt sigur că următorii 10 ani sub conducerea lui Larry vor fi şi mai buni!", a mai scris Schmidt. "Larry, în opinia mea, este pregătit pentru a conduce".