Excentricul proiect de insule în forma statelor lumii din Dubai intră la apă

Autor: Gândul 22.01.2011

"Lumea" - excentricul ansamblu de insule artificiale, în forma statelor lumii din largul coastelor emiratului Dubai - se scufundă. Insulele cumpărate de mari companii din întreaga lume şi de vedete precum actriţa Angelina Jolie şi fotbalistul David Beckham se trasformă, treptat, în simple bancuri de nisip, pe care de-abia s-ar încumeta cineva să facă plajă, cu atât mai puţin să înalţe somptuase vile.

Iniţial, a fost vorba doar de o "scufundare" financiară a dezvoltatorului, Nakheel, deţinut de emirul a cărui ţară face parte din cele şpate Emirate Arabe Unite (EAU). La finele anului 2009, Nakheel avea nevoie de un credit de 25 miliarde USD, pentru a evita falimentul şi a fost salvat cu bani de la alt emirat parte a EAU, Abu Dhabi.
publicitate

Din păcate, acum se poate vorbi, la propriu, de dispariţia insulelor, relatează The Daily Telegraph. Probele privind această soartă tristă a paradisului artificial au fost aduse în instanţa specială Dubai World Tribunal, înfiinţată să judece plângerile unor milionari care s-au văzut păcăliţi de Nakheel. Citiţi mai mult despre cum proiectul de insule în forma statelor lumii din Dubai intră la apă pe www.gandul.info