Doctor Doom anunţă apocalipsa din Orient: Proteste de genul celor din Egipt s-ar putea extinde în India, Pakistan şi China

Autor: Adrian Voicu 01.02.2011

Tensiunile din Egipt s-ar putea extinde şi în alte regiuni din lume având un efect negativ asupra creşterii economice şi contribuind la o creştere a preţurilor de consum, este de părere Nouriel Roubini, economistul cunoscut şi sub numele de Doctor Doom, pentru previziunile negative privind economia mondială.

Preşedintele Roubini Global Economics a declarat pentru CNBC că "există deja o contagiune politică dinspre Tunisia şi Egipt... riscul geopolitic este în creştere. Are un efect negativ asupra creşterii economice sau a preţurilor. Toate acestea nu sunt semne bune".

Roubini consideră că proteste antiguvernamentale similare s-ar putea extinde în India, Pakistan, China şi chiar în America Latină unde "regimuri precum cel al lui Chavez riscă să fie puse sub semnul întrebării".

"Preţul alimentelor este în creştere la nivel global, preţul petrolului este în creştere, în multe ţări acest lucru reprezintă un şoc faţă de venituri", menţionează Roubini.

Economistul consideră însă că este prea devreme pentru a se exprima cu privire la o posibilă reintrare în recesiune a economiei mondiale.