ANALIZĂ: Ce spun şefii medicali şi autorităţile locale despre reorganizarea spitalelor

Autor: Mediafax 03.02.2011

Decizia Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale sau de reprofilare a altora în cămine de bătrâni a provocat reacţii diverse din partea autorităţilor locale care, în funcţie de coloratura politică, au criticat această măsură, au ameninţat cu acţiuni în instanţă sau, dimpotrivă, au aprobat-o, informează Mediafax.

În Arad, Spitalul Municipal şi Maternitatea vor fi comasate. Totodată, Spitalul Orăşenesc Sântana, Spitalul comuncal Gurahonţ şi Centrul de sănătate Chişineu Criş, afalate în administrarea autorităţilor locale, ar urma să devină cămine de bătrâni.

În ceea ce priveşte comasările din Arad, autorităţile judeţene şi municipale, conduse de PDL, susţin acest demers.

Însă primarul oraşului arădean Chişineu-Criş (PSD) s-a declarat revoltat de includerea spitalului local pe lista unităţilor care vor fi transformate în cămine de bătrâni, susţinând că bolnavii din zonă vor ajunge să se trateze în Ungaria, "pe bani grei".

"Sunt revoltat că vom umple ţara de cămine de bătrâni, în care nu vom mai apuca să stăm pentru că vom muri bolnavi, fără tratamente în spitale. Guvernul ne-a obligat să luăm aceste spitale, prin aşa-zisa descentralizare, iar după ce am investit în ele şi le-am adus la condiţii decente ni le ia", a declarat primarul oraşului Chişineu-Criş, Gheorghe Burdan. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.