Ameninţat cu un proces din partea Mexicului, BBC şi-a cerut scuze pentru comentariile făcute de prezentatorii Top Gear

Autor: Adrian Voicu 04.02.2011

Postul britanic de televiziune BBC şi-a cerut scuze pentru remarcile făcute în privinţa poporului mexican în cadrul programului de televiziune Top Gear.

Într-una din emisiunile caracteristice Top Gear, prezentatorii i-au caracterizat pe mexicani drept leneşi şi incapabili.

Într-un show transmis în urmă cu câteva zile, prezentatorul Richard Hammond spunea ca masinile din Mexic reflectă trăsăturile populaţiei. "Maşinile mexicanilor sunt leneşe, inutile şi băşinoase, deşirate şi adormite lângă parapeţi, acoperite de o pătură cu o gaură în mijloc care să le servească drept palton".

Postul de televiziune şi-a cerut scuze pentru remarcile făcute în cadrul emisiunii, după ce ambasadorul mexican în Marea Britanie, Medina-Mora Icaza a adresat o plângere oficială către BBC, în care anunţă postul de televiziune că va solicita în instanţă despăgubiri de un milion de lire sterline, conform Business Magazin.

BBC şi-a scuzat remarcile precizându-i ambasadorului într-o scrisoare că glumele bazate pe stereotipiile naţionale fac parte din umorul de tip britanic.

Acuzat atât de populaţia mexicană cât şi de ambasadorul Mexicului de remarci rasiste, producătorul emisiunii s-a scuzat spunând că "Deşi ar putea părea ofensatoare pentru cei care nu se uită la această emisiune sau care nu cunosc umorul acesteia, astfel de remarci nu au avut deloc intenţiile acuzate de ambasador", se arată într-un comunicat al BBC.