Fiat şi Chrysler iau în calcul o posibilă fuziune

Autor: Traian Terzianm 06.02.2011

Grupul italian Fiat şi compania americană Chrysler ar putea fuziona, urmând ca sediul să fie plasat în SUA sub conducerea actualului CEO al celor două companii Sergio Marchionne, scrie The Wall Street Journal.

Fiat deţine în prezent 25% din acţiunile Chrysler şi are posibilitatea de a deveni acţionar majoritar, lucru care ar putea avea loc până la finalul acestui an. "Vom putea vorbi de o singură companie după ce Chrysler îşi plăteşte împrumuturile faţă de guvern, ceea ce intenţionăm să se întâmple în 2011", a declarat Sergio Marchionne. Fuziunea celor doi producători de maşini ar duce parteneriatul mai departe decât l-a conturat Marchionne în momentul în care Fiat a preluat controlul operaţiunilor Chrysler, companie care a intrat în faliment controlat de stat în 2009. Cele două companii colaborează deja în vânzarea şi producerea de automobile.

Împreună, cele două companii ar trebui să vândă peste şase milioane de maşini pe an până în 2014, mai mult de dublu faţă de vânzările din 2010. Chrysler a raportat o pierdere anuală de 652 de miloane de dolari anul trecut.