DESANTUL DECENIULUI: Peste 130 de descinderi la punctele de frontieră din vestul ţării. Persoane ridicate şi aduse la Bucureşti cu elicoptere şi maşini

Autor: Mediafax 08.02.2011

Peste 130 de descinderi au loc, marţi, de la ora 6.00, la locuinţele şi la locurile de muncă ale unor vameşi şi poliţişti de frontieră din zona de vest a ţării într-o amplă anchetă coordonată de DNA privind corupţia la frontieră, persoanele vizate urmând a fi aduse la Bucureşti pentru audieri, informează Mediafax.

Zeci de poliţişti şi mascaţi, coordonaţi de ofiţeri ai DGA şi de procurori ai DNA, au descins, marţi dimineaţă, în vămile Stamora Moraviţa, judeţul Timiş, şi Naidăş, judeţul Caraş - Severin, mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră fiind suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.

La descinderi participă jandarmi, poliţişti, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, persoanele vizate în ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie urmând a fi aduse la Bucureşti pentru audieri.

În acest caz, poliţiştii şi vameşii vizaţi au fost monitorizaţi mai multe luni, procurorii având indicii şi probe privind fapte de corupţie la punctele de trecere a frontierei.

Două elicoptere ale MAI au aterizat, marţi, în jurul orei 9.00, în Vama Stamora Moraviţa, cu acestea urmând să fie aduşi la Bucureşti la audieri poliţişti de frontieră şi vameşi din acest punct vamal suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări din Serbia.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost ridicaţi de poliţişti, o parte din aceştia urmând să fie duşi la Bucureşti, pentru audieri, cu cele două elicoptere.

Peste o sută de persoane, vameşi, poliţişti, dar şi presupuşi traficanţi de ţigări, sunt vizate de descinderile care au avut loc, marţi, dimineaţa, la punctele de trecere a frontierei Stamora-Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin).