Directorul fabricii Nokia din România s-a întâlnit cu Emil Boc. Premierul a venit la întâlnire cu iPad-ul

Autor: Adrian Seceleanu 08.02.2011

Risto Meskus, directorul general al fabricii Nokia din România - companie care are aproximativ 4.000 de angajaţi, şi care a avut în 2009 o cifră de afaceri de peste un miliard de euro, s-a întâlnit astăzi cu Emil Boc, primul ministru al României, potrivit datelor comunicate de Biroul de presă al Guvernului.

Fabrica Nokia este amplasată în judeţul Cluj, în localitatea Jucu. Emil Boc a fost primarul municipiului Cluj Napoca în perioada 2004-2009.

Potrivit datelor furnizate de compania Nokia la solicitarea ZF întrevederea face parte din seria întâlnirilor obişnuite dintre compania Nokia şi autorităţile publice şi locale.

"Întâlnirea de astăzi dintre reprezentanţii Nokia şi Premierul Emil Boc face parte din activităţile obişnuite pe care Nokia, fiind unul dintre marii investitori în România, le derulează. Menţinem o relaţie bună atât cu autorităţile naţionale cât şi cu cele locale, stabilind în mod regulat întâlniri cu acestea", a declarat pentru Ziarul financiar Anna Simai, Senior Communication Manager, Nokia Central Europe.

Premierul, nedezlipit de Apple iPad

Primul ministru Emil Boc nu a menajat sentimentele oaspeţilor de la Palatul Victoria, apărând la întâlnire cu tableta PC iPad produsă de unul dintre cei mai mari rivali ai Nokia - compania americană Apple. Compania Nokia nu a reuşit încă să lanseze un rival pentru tableta Apple iar cota de piaţă a Nokia pe segmentul telefoanelor mobile inteligente a scăzut pe fondul creşterii cotei de piaţă a rivalilor de la Apple şi Android.

Premierul Emil Boc şi-a cumpărat tableta PC în decembrie 2010, la fel ca mulţi alţi politicieni, printre care şi preşedintele României Traian Băsescu.