CNADNR prelungeşte cu două săptămâni termenul de depunere a ofertelor pentru autostrăzi

Autor: Andreea Neferu 11.02.2011

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amânat cu încă două săptămâni, până la 28 februarie, termenul de depunere a ofertelor pentru cele patru tronsoane de autostrăzi din Coridorul IV paneuropean pe care le-a scos la licitaţie la finalul anului trecut.

Instituţia a luat această decizie în condiţiile în care potenţialii ofertanţi au cerut o serie de clarificări privind documentaţia de atribuire. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 1 martie pentru tronsoanele Nădlac-Arad şi Timişoara-Lugoj şi pe 2 martie pentru Lugoj-Deva (lotul 1) şi Orăştie-Sibiu.

CNADNR a intrat pe ultima sută de metri a anului trecut într-un adevărat sprint al licitaţiilor pentru construcţii de autostrăzi.

Astfel, în mai puţin de o săptămână din luna decembrie, au fost scoşi la licitaţie 183 de kilometri din Coridorul IV paneuropean, al căror cost total a fost estimat la aproape 1,4 mld. euro, iar din această sumă, 85% este finanţată prin bani europeni, restul fiind contribuţie de la bugetul statului.