Playboy Mansion, evaluată la 54 mil. euro într-un proces al acţionarilor

Autor: Radu Racu 12.02.2011




Playboy Mansion, casa cu 29 de dormitoare a milionarului american Hugh Hefner, valorează 54 de milioane de dolari, de circa 45 de ori mai mult decât a pretins editorul revistei pentru bărbaţi în registrele contabile, scrie Bloomberg.

Hugh Hefner, 84 de ani, încearcă să-şi delisteze compania Playboy Enterprises şi subevaluează activele pentru a le răscumpăra mai ieftin. În prezent, fondatorul Playboy deţine 69,5% din acţiuni.

Playboy Mansion - galerie FOTO

Doi acţionari minoritari, Charles A. Germershausen şi Feivel Gottlieb l-au chemat pe Hefner la tribunal pentru a da socoteală pentruu schema ce "pare creată intenţionat pentru inducerea în eroare sau cel puţin derutarea acţionarilor Playboy". Aceasta este una din cele două acţiuni în instanţă înaintate de acţionarii minoritari care îl acuză pe Hefner că încearcă să-i păcălească.

Evaluarea de 54 de milioane de dolari a fost făcută în luna octombrie defirma Raine Securities. Conform datelor prezentate în raportul financiar din anul 2009, Playboy Mansion valorează 1,2 milioane de dolari, uşor mai mult decât preţul de 1,05 milioane de dolari pe care Hefner l-a plătit în anul 1971 pentru a cumpăra casa.