Profesia: trainer POSDRU. Salariul: 2.000 – 3.000 de euro net pe lună

Autor: Adelina Mihai 13.02.2011

Câştigă câte 2.000 - 3.000 de euro net pe lună - de zece ori mai mult decât salariul mediu pe economie - la un program de lucru part time. Nu contează ce vârstă şi ce studii au, important este să fi absolvit un curs de formator acreditat de o instituţie de stat sau un curs de pedagogie în facultate. Trainerii care lucrează în proiecte finanţate prin POS DRU, programul prin care se alocă fonduri europene pentru reurse umane, sunt printre cel mai bine plătiţi salariaţi români, iar joburile plătite din bani europeni sunt tot mai căutate în rândul tinerilor absolvenţi de facultate care au câte 2-3 ani de experienţă de lucru.



Peste 34.000 de certificate de acreditare de pentru formatori/traineri au fost eliberate din 2004 până în iunie 2010 de către Consiuliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor (CNFPA), singura instituţie din România care poate acorda astfel de acreditări pentru cei care vor să lucreze ca traineri în proiecte finanţate prin POS DRU. Numărul acestora este în creştere, având în vedere avalanşa de proiecte derulate prin acest program, primul dintre cele şapte programe care se apropie de terminarea banilor.

La aceştia se adaugă alte câteva mii de profesori de liceu şi de facultate, care au lucrat deja cu "adulţi" şi care nu necesită acreditări pentru a putea fi traineri în proiecte finanţate din fonduri europene.

"Media de vârstă a trainerilor implicaţi în programele noastre este de 27 de ani, avem câte patru formatori la fiecare dintre cele patru proiecte, la care se adaugă câte doi consilieri pentru orientare profesională. Ei lucrează cu contracte pe perioadă determinată, pe o durată de 16 luni, timp de 4 ore pe zi, lucrând, în medie, câte 40 de ore pe lună. Nu am acordat plafoanele maxime de salarizare, plata pe oră fiind între 100 şi 130 de lei, deşi aceştia au experienţă de peste 3 ani în domeniul în care predau", a spus Claudia Neculae, manager de proiect în cadrul Asociaţiei Smart Projects, un ONG care are în derulare patru proiecte finanţate din fondurile europene pentru resurse umane, cu o valoare cumulată de aproape 2 milioane de euro. Proiectele sunt destinate trainingului a 960 de şomeri, prin sesiuni de formare, de consiliere şi de mentoring.

Cum ajungi trainer În POSDRU?

Cei 20.000 - 30.000 de români care implementează în prezent proiecte finanţate prin POS DRU vor primi salarii în valoare totală de până la 1,7 - 2 miliarde de euro, costurile salariale reprezentând până la 40- 50% din valoarea totală a unui proiect. În acelaşi timp, se estimează că cel puţin 1,65 milioane de români vor participa la programe de calificare şi recalificare pe bani europeni până în 2013.

În mare parte dintre proiectele finanţate din fonduri europene se solicită ca trainerii implicaţi să fie autorizaţi CNFPA, iar un alt criteriu, la fel de important, este ca trainerul să aibă competenţe dovedite prin diplome şi ani de experienţă în domeniul în care vor preda.

"În profesia de formator, adică în lucrul cu un grup de oameni, este important să se facă diferenţa între stilurile de învăţare ale cursanţilor, pentru a putea respecta şi eficientiza particularităţile fiecăruia. Ca să devii formator, trebuie să ai în primul rând studii superioare, apoi să participi la un curs de formare profesională, în urma căruia primeşti o diplomă/certificat de absolvire. Autorităţile naţionale responsabile de această diplomă sunt: Ministerul Muncii, CNFPA şi Ministerul Educaţiei", a spus Ruxandra Grou, formator de competenţe IT de bază în cadrul unui proiect finanţat din fondurile europene pentru resurse umane câştigat de firma Tiurenlau Hotel Management. În opinia sa, un formator trebuie să aibă în primul rând receptivitate, flexibilitate şi răbdare. Ruxandra a absolvit Colegiul German Goethe, secţia Matematică-Informatică intensiv, după care a studiat informatica şi în cadrul cursurilor Facultăţii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În perioada studenţiei, ea a fost colaborator voluntar într-un alt proiect finanţat din fondurile europene. În prezent, ea este şi studentă în anul II la masteratul Economie Europeană în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Şi Florentina Bărbulescu, 28 de ani, absolventă a Facultăţii de Psihologie, este în prezent consilier de orientare în carieră în cadrul aceluiaşi proiect, care are o valoare de peste 470.000 de euro şi care are ca obiectiv formarea de competenţe în domeniul IT a unui număr de cel puţin 180 de şomeri din regiunea Bucureşti - Ilfov.

"Împreună cu colegii mei am realizat suportul de curs care stă la baza programului de consiliere, iar şedinţele cu fiecare dintre participanţii la curs reprezintă o experienţă în sine", a spus Florentina Bărbulescu.

Există însă şi foarte multe proiecte finanţate din aceleaşi fonduri europene care au drept scop "formarea de formatori", adică pregătirea trainerilor care vor preda în cadrul cursurilor finanţate din fonduri nerambursabile. Un exemplu în acest sens este chiar un proiect desfăşurat în prezent de CNFPA, care va forma 3.000 de aşa-zişi "formatori", care ar urma să aibă un job asigurat pe viitor, în cadrul acestor proiecte. De asemenea, şi Blocul Naţional Sindical, o organizaţie "campioană" la scrierea de proiecte finanţate din fondurile europene pentru resurse umane, formează câteva sute de formatori şi oameni care să scrie şi să conducă proiecte finanţate de UE.

Pe de altă parte, şi firmele de training specializate sunt interesate să câştige licitaţii prin care pot deveni parteneri în astfel de proiecte şi, implicit, să livreze cursuri de formare pe bani europeni.

"O ofertă complexă poate implica resurse uriaşe (zile şi nopţi de muncă ale unei echipe de proiect formată de 5-6 oameni, resurse financiare mobilizate în scrisori de garanţie, logistică semnificativă etc.). La una dintre licitaţiile din toamna trecută, în ultima noapte de dinaintea depunerii ofertei, la ora 4 dimineaţa eram 12 oameni la birou. Unii definitivau un material video demonstrativ, alţii lucrau la oferta tehnică sau financiară. La capătul acestui efort uriaş te poate aştepta eşecul. Avem atât experienţa succesului, cât şi a eşecului", a spus Claudiu Gologan, sales manager în cadrul firmei de training Ascendis, liderul pieţei de profil, care a câştigat nouă proiecte finanţate prin POS DRU. Trainerii seniori din cadrul acestei companii au peste 10 ani de exeperienţă în business şi cel puţin 5 ani de experienţă în formare.

"Unul dintre principiile cheltuirii fondurilor europene este cel al egalităţii de şanse, deci toate licitaţiile sunt publice pentru a permite accesul la informaţie oricărei persoane interesate. Pentru a participa la o procederă de licitaţie, orice persoană interesată care îndeplineşte criteriile de calificare poate formula o ofertă", a adăugat Gologan de la Ascendis.

ÎŞi fac singuri suportul de curs

Nicolae Gherguş, vicepreşedintele Asociaţiei Brokerilor, va fi lector la cursul "Instrumente financiare utilizate în Uniunea Europeană şi modalităţile de implementare în România", care se adresează angajaţilor din societăţile de intermediere şi din băncile care operează pe piaţa de capital, în cadrul unui proiect finanţat din fondurile europene pentru HR câştigat de asociaţie. Cursul predat de Gherguş, care este şi preşedintele firmei de brokeraj Confident Invest, este doar unul din cele 11 care vor fi derulate în cadrul proiectului, care va avea o finanţare totală de 1,5 milioane de euro.

Asociaţia Brokerilor, organizaţie profesională care reuneşte 51 de firme de brokeraj şi bănci active pe piaţa de capital şi care organizează cursuri de formare şi atestare pentru brokeri, consultanţi de investiţii şi personal auxiliar în firmele de brokeraj, va demara acest proiect în cea de-a doua parte a anului.

"Sunt lector de foarte mult timp la Asociaţia Brokerilor, dar am fost nevoit să urmez un curs de calificare pentru a obţine o diplomă de calificare profesională ca trainer. Voi avea 30 de ore de predare, iar până în luna martie trebuie să predau curricula şi suportul de curs, pe care le voi redacta cu ajutorul unui coleg", a spus Gherguş. Numai trei din cele 11 cursuri predate în cadrul proiectului vor fi livrate de către lectorii din Asociaţia Brokerilor, restul fiind livrate de un furnizor extern de training.

Plusuri si minusuri in fonduri europene

Tot mai multe firme, ONG-uri, fundaţii şi instituţii de stat au anunţat în ultima vreme lansări de proiecte finanţate din fondurile europene pentru resurse umane, majoritatea având incluse în activităţi şi programele de instruire. POS DRU este cel mai căutat în prezent de către cei care au vrut să obţină fonduri europene, cei care au câştigat proiecte reuşind să contracteze peste 80% din valoarea totală alocată programului până în 2013. Cu toate acestea, unii beneficiari încă mai spun că au întârzieri la plată şi că nu-şi pot susţine singuri cheltuielile dacă autorităţile nu le acordă prefinanţările.

"Din păcate, o întârziere deja de aproape 3 luni nu mai poate să constituie o întârziere normală. Şi acest lucru afectează calitatea activităţilor şi rezultatelor proiectului. Noi deja am demarat toate procedurile legate de informarea grupului- ţintă şi am constituit o bază de date cu persoane care nu au un loc de muncă. Zilnic suntem sunaţi de cel puţin 5-10 persoane care au văzut anunţurile noastre şi care îşi manifestă interesul, însă chiar dacă am solicita ca activităţile de formare să înceapă mai devreme, nu am putea face acest lucru din cauza blocajului financiar în care ne aflăm", a mai spus Claudia Neculae de la Asociaţia Smart Projects. În prezent, se află în derulare aproape 2.000 de programe finanţate prin acest program, acesta fiind unul dintre cei mai mari "noi angajatori".

Proiectele câştigate până în prezent sunt dintre cele mai diverse: de la consiliere în carieră, traininguri pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, pentru instruirea femeilor din mediul rural, având valori cuprinse între 10.000 de euro şi 5 milioane de euro. Până la începutul acestei luni, românii care au câştigat finanţări prin acest program au încasat peste 485 de milioane de euro, aceasta fiind valoarea plăţilor (prefinanţări şi rambursări) acordate din 2008 încoace. De altfel, în aceeaşi perioadă, peste 8.300 de proiecte au fost depuse în cadrul acestui program, cu o valoare totală de 9,1 mld. euro, dublă faţă de finanţarea acordată de UE pentru dezvoltarea resurselor umane (de 4,25 mld. euro).