Agricover face primii paşi către producţie

Autor: Gabriel Razi 15.02.2011

Agricover, unul dintre cele mai importante grupuri agricole de pe piaţa locală, ia în calcul investiţii în producţia de carne după ce şi-a extins recent businessul în sectorul zootehnic prin lansarea Agricover Food, divizie ce va fi responsabilă de comerţul cu animale vii şi carcase.

"Businessul diviziei este concentrat pe partea de comerţ, dar am putea recurge la investiţii în capacităţi de producţie proprie în următorii doi ani", spune Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover.

Pe piaţa cărnii de porc Agricover ar putea intra în competiţie cu gigantul american Smithfield, dar şi companiile româneşti Agricola Bacău, Suinprod Roman sau Caruz Group. Primul pas făcut de Agricover în sectorul zootehnic a fost făcut anul trecut, când compania a înfiinţat Agricover Vet, o divizie care se ocupă de afaceri cu furaje.

"Lansarea noii divizii Agricover Food este încă un pas în extinderea activităţii grupului Agricover în domeniul zootehnic", a mai spus Arsene.

Afacerile în zootehnie ale grupului vor reprezenta circa 5% din cifra de afaceri totală, Agricover Food şi Agricover Vet contribuind cu 3%, respectiv 2% în rulajul grupului, după cum precizează reprezentanţii Agricover. Robert Arsene precizează că afacerile Agricover Food vor creştere abia peste doi ani când, odată cu ieşirea din criza economică, va creşte şi consumul de carne. "Odată cu trecerea crizei economice, ne aşteptăm ca şi consumul de carne să crească, mai ales începând cu anul 2012", crede Robert Arsene. Agricover a fost până anul trecut axată exclusiv pe sectorul vegetal, desfăşurând activităţi de producţie a seminţelor şi servicii de distribuţie agricolă. În 2009 grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 96 de milioane de euro. Anul trecut, reprezentanţii companiei mizau pe o creştere cu 25% a cifrei de afaceri, până la 120 de milioane de euro. Compania nu a făcut deocamdată publice rezultatele financiare pe anul trecut.

Grupul Agricover este deţinut de investitori iranieni care controlează în România şi compania Prodal '94, producătorul băuturilor alcoolice Stalinskaya şi Wembley.