Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Livadariu Andreea 16.02.2011

Guvernul bulgar plănuieşte să includă în constituţie valori limită până la care pot creşte cheltuielile publice, scrie Bloomberg. Astfel, deficitul nu va putea trece de 3% din PIB, iar cheltuielile guvernamentale vor fi limitate la 37% din PIB, a declarat Simeon Djankov, ministrul de finanţe al Bulgariei.

Ucraina se recuperează "peste aşteptări" de pe urma recesiunii din 2009, înregistrând în 2010 o creştere economică de 4%, a spus Thanos Arvanitis, şeful misiunii FMI în Ucraina, scrie Financial Times. Încă mai sunt necesare discuţii pentru ca FMI să acorde a treia tranşă de 1,5 mld. dolari (1,11 mld. euro) din împrumutul de 15,3 mld. dolari (11,3 mld. euro) contractat anul trecut.

Rusia are de gând să se retragă din construirea tronsonului bulgar al conductei petroliere Burgas-Alexandroupolis, potrivit cotidianului rus Vedomosti, scrie Sofia News Agency. Companiile ruse Transneft, Rosneft şi GazpromNeft ar urma să anunţe întreruperea finanţării.

Sectorul construcţiilor din Ungaria s-a contractat cu 4% în decembrie 2010 şi cu 10,1% în decursul întregului an, conform datelor biroului ungar de statistică, scrie Portfolio.hu.