Dreptate pe bani - Piperea: Clienţii băncilor au plătit 200.000 euro pe procese;avocaţii băncilor iau de 20 ori mai mult

Autor: Alexandra Chelu 18.02.2011

Clienţii nemulţumiţi ai băncilor reprezentanţi de Gheorghe Piperea au plătit în medie 70 de euro pentru declanşarea unui proces colectiv, ceea ce înseamnă în total circa 200.000 de euro, dar avocatul susţine că onorariile plătite de bănci caselor de avocatură sunt de peste 20 de ori mai mari, scrie Mediafax Business.

"În momentul de faţă sunt patru procese pe rol şi unul care urmează să fie introdus săptămâna viitoare, împotriva a două bănci. În aceste cinci procese, împotriva a două bănci, sunt implicaţi undeva în jur de 2.600 - 3.000 de clienţi. Mai sunt încă trei bănci pe care deocamdată nu le-am dat în judecată şi care au grupuri de clienţi un pic mai mici. Aceste trei bănci vor fi date în judecată de circa 300 de persoane, adică de trei grupuri de circa 100 de persoane. Şi în general pentru persoanele de care vorbim, onorariul a fost în medie de 70 de euro, iar pentru ordonanţele preşedinţiale onorariul s-a ridicat în medie la 35 de euro", a spus Piperea.

Astfel, casa de avocatură a încasat între 182.000 şi 210.000 de euro pentru cele cinci procese colective declanşate împotriva BCR şi Volksbank.

Piperea a menţionat că există un grup format din mai puţin de 100 de persoane, unde onorariul s-a situat la 200 de euro/persoană, dar cel mai important grup (format din 1.600 de clienţi Volksbank) a plătit în jur de 70 de euro/persoană.

El e explicat că, în cazul în care aceste procese vor fi pierdute, clienţii vor pierde onorariul plătit avocaţilor, precum şi unele sume pe care instanţa ar putea să îi oblige să le plătesc pentru cheltuielile de judecată. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.