Braţul de investiţii financiare al Volskbank caută clienţi la Bucureşti

Autor: Liviu Chiru 23.02.2011

Austriecii de la Volksbank AG, care deţin a opta bancă locală după activele totale, în­cear­că să găsească clienţi la Bucureşti pentru divizia specializată în oferirea de produse sofisticate de investiţii, Volksbank In­vestments.

"Am observat că există deja un interes pe piaţa românească pentru produse structurate, dar mai ales din partea investitorilor sofisticaţi. Ne aşteptăm însă ca pe termen mediu să se dezvolte o piaţă dinamică a certificatelor şi în România, la fel ca în Austria", spune Mark Beke, responsabil cu vân­zările pentru România şi Ungaria în cadrul Volksbank Investments. El spune că în Austria, dar şi pe pieţe emergente precum Slovacia, Polonia sau Ungaria, nu doar investitorii sofisticaţi, ci şi clienţii de retail au început să plaseze fonduri în produse structurate. Volksbank Investments caută clienţi pe plan local pentru început în rândul companiilor de asigurări, fondurilor de investiţii şi băncilor, fără să utilizeze canalul de distribuţie al reţelei Volksbank România. Grupul Volksbank, care s-a confruntat cu dificultăţi financiare, în­cear­că să vândă operaţiunile de retail din afara Austriei.

Pe piaţa locală şi BCR încearcă să vândă produse sofisticate de investiţii - de la depozite structurate până la certificate cu randamentul legat de evoluţia unor indexuri bursieri - clientelei de retail.

Austriecii vor fi asistaţi pe plan local de consultanţii financiari de la Bergmann&Partners.