Romtelecom dă 8 mil. euro pe "rămăşiţele" Boom TV

Autor: Adrian Seceleanu 28.02.2011

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, va plăti între 7,3 şi 8 mil. euro (fără TVA), pentru a achiziţiona cei 95.000 de abonaţi ai Boom TV - o platformă de televiziune prin satelit operată de DTH Television Grup.

Romtelecom negociază achiziţia cu Casa de Insolvenţă Transilvania (CIT), administratorul judiciar al DTH Television Grup, companie intrată în insolvenţă şi care are acum datorii de peste 100 mil. euro.

"Negocierile pornesc de la preţul comunicat administratorului judiciar de către Romtelecom, de 8 milioane euro plus TVA", potrivit planului de reorganizare anuţat de CIT, şi va fi supus aprobării creditorilor pe 21 martie. "Suntem într-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom", a confirmat Romtelecom.

Boom TV a negociat şi în urmă cu doi ani vânzarea către Romtelecom, la un preţ de peste 50 mil. euro, însă atunci operatorul de telefonie fixă a închis brusc discuţiile. De atunci Boom TV a pierdut peste 130.000 de abonaţi şi a acumulat datorii.

Cu achiziţia Boom TV, Romtelecom ar ajunge la 1,148 de milioane de clienţi pe servicii TV, la o distanţă mică faţă de UPC, numărul doi pe piaţă, care avea 1,156 milioane de clienţi la finele lunii decembrie 2010.

Explicaţia eşecului afacerii Boom TV: "Proiectul propus de DTH, Boom TV, se adresa unui sector de elită, premium, dispus a achita abonamente lunare de 10 euro, mult peste media pieţei. În acest context, punctul de echilibru ar fi urmat să fie atins după 3 ani, când s-ar fi ajuns la un portofoliu de 300.000 de abonaţi. În aprilie 2008 acţionarii au oprit finanţarea societăţii", scrie administratorul judiciar în planul de reorganizare.