Adevărul şocant despre spitalele din România - Video

Autor: Pro TV 01.03.2011

Te internezi cu o boală şi pleci cu alte 7. Iar asta nu e o legendă. O echipă a Pro TV a recoltat probe din 4 spitale bucureştene, mai exact de pe pereţii toaletelor, de pe clanţe, dar şi din grupurile sanitare. Rezultatele sunt înspăimântătoare.

Mostrele, 32 la număr, au fost apoi incubate şi citite într-un laborator autorizat de microbiologie. Spitalele sunt pline de germeni periculoşi, ciuperci şi streptococi, iar numărul de agenţi patogeni este în aproape toate cazurile cu mult peste limita admisă, reiese din rezultatele analizelor comandate de Pro TV.

Spitalul Malaxa.Recent renovat. La parter pacienţii folosesc o singură toaletă, iar apa ţâşneşte direct din ţevi. Bolnavii de diabet internaţi la etaj s-au obişnuit să vina aici şi să se spele cu şerveţele umede.

Spitalul Pantelimon.La parter nu este apă curenta. De fapt, nu există nici robinet. La etaj, nici n-ai cum să ajungi la chiuvetă, pentru că singurul grup sanitar destinat pacienţilor e folosit ca depozit pentru gunoi. Lângă cele două pubele sunt lăsate la întâmplare containere pe care scrie clar: PERICOL BIOLOGIC. Pline cu seringi şi pansamente uzate. Orice atingere pe rana deschisă înseamnă contaminare. Citiţi mai mult despre adevărul şocant despre spitalele din România pe www.mediafax.ro