Dacia: Logan Van iese din producţie anul viitor

Autor: Bogdan Alecu 01.03.2011

Logan Van, versiunea utilitară a gamei Dacia, construită pe platforma lui Logan MCV va ieşi din fabricaţie anul viitor. Este pentru prima dată în ultimii cinci ani când un model Dacia este scos din fabricaţie la uzina de la Mioveni, ultimul fiind în 2006 - fostul Dacia Pickup, realizat pe platforma vechiului 1310.

Logan Van va fi înlocuit în gama Dacia de un viitor vehicul comercial mai mare, care va fi produs din 2012 în Maroc, la viitoarea uzină Dacia din Tanger. Aceasta va fi realizată pe platforma viitorului automobil de familie.

Anul trecut la uzina Dacia de la Piteşti s-au produs peste 17.700 de modele Logan Van, în creştere cu 6% faţă de anul anterior. dintre acestea, aproape 90% au fost exportate, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

În 2012 Dacia va lansa Duster pe piaţa din Marea Britanie, una dintre cele mai mari pieţe europene, unde Duster poate înregistra vânzări de zeci de mii de unităţi, la fel ca în Franţa sau Germania. Astfel, scoaterea din producţie a lui Logan Van va face loc creşterii producţiei SUV-ului.