iPad2: primele impresii - VIDEO

Autor: Radu Racu 03.03.2011

Reuşeşte noul iPad să se ridice la înălţimea aşteptărilor? Jurnaliştii britanici de la Metro au reuşit să facă un mini-test după conferinşa lansării din San Francisco.


iPad 2 este mai subţire decât iPhone, cu o grosime de doar 8,8 milimetri, şi mai uşor decât precedenta versiune cu circa 15%, ceea ce îl face mai uşor de ţinut într-o singură mână.

Cele două camere dispuse pe ambele părţi ale tabletei vor permite apeluri video, softul de editare video a fost îmbunătăţit, însă cea mai spectaculoasă aplicaţie în opinia jurnaliştilor britanici este GarageBand, softul de compunere, editare şi înregistrare a muzicii.

Noul procesor, care se laudă cu o viteză dublă, grafică de nouă ori mai rapidă şi acelaşi consum de energie precum procesoarele A4 nu a fost testat.

Ce dezamăgeşte?

iPad 2 continuă să sufere la capitolul conexiune USB, mai exact nu are un port dedicat, nu deţine un slot pentru card SD, iar sistemul de operare, deşi nu este mai slab decât concurenţa de la Android Honeycomb nici nu vine cu inovaţii. Totodată, deşi reprezentanţii Apple nu au făcut precizări legate de memoria RAM a tabletei, speculaţiile privind plafonarea la 256 MB - jumătăte din capacitatea iPhone 4 - sunt o dezamăgire profundă.