O firmă cu 11 angajaţi repară drumuri la Cluj de 191 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 07.03.2011

Compania Midanne Invest Grup, controlată de Nechifor Dănuţ Mirel, cu afaceri de 16,9 mil. lei (4 mil. euro) în 2009 şi un număr mediu de 11 angajaţi, a câştigat în asociere cu alte şase companii o licitaţie de peste 191 mil. euro pentru reabilitarea a 718 km de drumuri judeţene din Cluj.

Nechifor Dănuţ Mirel mai deţine alte trei companii (Midanne CCI, Midanne Imobiliare, Midanne Electronics) care sunt în insolvenţă.

"Compania noastră a fost desemnată lider de asociere în consorţiul care a câştigat lucrările de reabilitare a drumurilor din judeţul Cluj. În ceea ce priveşte caietul de sarcini, au fost criterii legate de cifra de afaceri sau de portofoliul de lucrări realizate până în prezent, luându-se o decizie privind întreg consorţiul, din care şi noi facem parte. Am avut probleme în această perioadă de criză, existând în prezent companii din grupul Midanne în insolvenţă, însă acest lucru nu a afectat şi activitatea Midanne Invest Grup, care face parte din consorţiul câştigător", a declarat pentru ZF Transilvania Nechifor Dănuţ Mirel, proprietarul Midanne Invest Grup.

Compania Midanne Invest Grup în asociere cu italienii de la Euroconstruct Timişoara au mai participat la licitaţia de reabilitare şi extindere a Teatrului Naţional Bucuresti (TNB), contract estimat la circa 51 mil. euro fără TVA, câştigat de consorţiul format din Aedificia Carpaţi, companie controlată de omul de afaceri Petre Badea, şi Romtest Electronic, deţinută de omul de afaceri Ion Tudoran, pentru o ofertă de 48 mil. euro, fără TVA.

Întrebaţi de ZF dacă contractul de reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj a putut fi atribuit unei companii care face parte dintr-un grup de firme aflate în insolvenţă, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au spus că au fost respectate toate criterile cerute de caietul de sarcini.

"A fost finalizată evaluarea ofertelor din cadrul procedurii deschise organizate în vederea atribuirii contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj, câştigătoare fiind companiile care au depus oferte pentru întreaga suprafaţă de aproximativ 720 km de drumuri. Există 11 zile în care se pot depune contestaţii. Din punctul nostru de vedere au fost respectate toate cerinţele impuse de caietul de sarcini. Sperăm ca în această primăvară să fie demarate lucrările", a declarat pentru ZF Transilvania Victor Popa, purtătorul de cuvând al CJ Cluj.

Din consorţiul condus de Midanne Invest Grup mai fac parte companiile Panpetrol Com, Specialist Consulting, Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară, Simarc, I&C Transilvania Construcţii şi Coratim. Proiectul prevede reabilitarea a 718 km de drumuri judeţene din Cluj, lucrarea fiind împărţită în şapte loturi. Din valoarea totală de 191 mil. euro a proiectului, costul pe km se ridică la circa 266.000 de euro. Fondurile necesare realizării proiectului provin dintr-un credit furnizor accesat de Consiliul Judeţean Cluj, termenul de finalizare a lucrărilor fiind prevăzut până la finalul anului 2012. În ceea ce priveşte celelalte companii din consorţiul care a câştigat lucrările de reabilitare a drumurilor din judeţul Cluj, Panpetrol Com a realizat în 2009 o cifră de afaceri de circa 91,7 mil. lei (21,8 mil. euro).