Ce mai vinde CEC Bank pe site: case executate silit, dar şi spaţii proprii

Autor: Ciprian Botea 08.03.2011

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, a programat la lici­taţie în următoarea lună şi jumătate aproape o sută de case şi terenuri executate silit deoarece proprietarii nu şi-au mai plătit ratele la credite, dar pe lângă acestea vrea să vândă sau să închirieze şi clădiri proprii pe care nu le mai foloseşte.



"Acţiunea face parte dintr-un plan de eficientizare a reţelei. Existau oraşe în care aveam sedii foarte mari, deşi nu aveam nevoie decât de o simplă agenţie. Sunt scoase la vânzare sau închiriere şi foarte multe spaţii de cazare aflate în proprietatea băn­cii", a declarat Oltea Belciuganu, directorul de marketing şi comunicare al CEC Bank.

Banca a închis în ultimii doi ani aproximativ 200 de sucursale şi agenţii, multe în mediul mutate şi oraşele mici, iar alte unităţi au fost relocate în spaţii mai mici. CEC mai avea la sfârşitul anului trecut 1.195 de unităţi, deţinând în continuare cea mai extinsă reţea teritorială dintre băncile locale. Anunţurile referitoare la spaţiile proprii puse în vânzare nu au fost publicate deocamdată pe site-ul băncii, fiind creată doar o categorie specială unde urmează să fie postate respectivele anunţuri.

CEC Bank a mai scos şi anterior spaţii proprii la vânzare, fără să publice însă anun­ţurile pe site-ul propriu alături de bunurile executate silit.

În ceea ce priveşte proprietăţile executate silit, cele mai multe sunt localizate în judeţe precum Arad, Caraş-Severin, Hunedoara sau Vâlcea. Niciunul dintre imobilele scoase la licitaţie nu se află în Capitală.

Numărul executărilor silite publicate de bănci pe site-urile proprii a crescut substanţial în ultimul an, în condiţiile în care pe lângă executările noi sunt şi foarte multe anunţuri rostogolite de la o lună la alta.

Băncile care publică aceste anunţuri au peste 2.000 de proprietăţi puse în vânzare, jucătorii mari ajungând chiar şi la stocuri de peste 200 de imobile.