Stiri internaţionale

Autor: Catalina Apostoiu 08.03.2011

Boeing a încheiat acorduri în valoare de 10 mld. dolari cu două companii aeriene chineze, în condiţiile în care China estimează că va comanda peste 2.000 de aeronave în următorii cinci ani pentru a acoperi cererea în creştere puternică de servicii aeriene, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Introducerea de restricţii privitoare la contractele swap neacoperite pe riscul de credit legate de titlurile suverane şi interzicerea tranzacţiilor de tip naked short selling au câştigat tot mai mulţi susţinători printre legislatorii UE, scrie Financial Times.

Xstrata a anunţat că se aşteaptă ca într-un final fie să fuzioneze cu Glencore sau ca traderul de mărfuri să-şi vândă participaţia din cadrul companiei miniere, potrivit Financial Times.

Producătorul german de automobile Audi a raportat o majorare semnificativă a profiturilor pe 2010 în parte datorită unei creşteri puternice a vânzărilor de automobile de lux în China şi Statele Unite, scrie BBC News. Profitul net pe 2010 a atins 2,59 mld. euro, în creştere cu 50% faţă de profitul de 1,3 mld. euro din 2009.