Romtelecom a lansat un portal cu emisiuni TV live şi înregistrate, unde se pot închiria şi filme

Autor: Adrian Seceleanu 09.03.2011

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, a lansat portalul video dolcetv.ro, de pe care orice utilizator conectat la internet, din România sau străinătate, poate urmări emisiuni TV live sau înregistrate şi vizualiza gratuit sau contra cost unele filme artistice, dar şi conţinut sportiv.

Portalul poate fi accesat şi de clienţii RCS&RDS sau UPC, spre exemplu. Portalul ar putea aduce Romtelecom venituri şi din reclamele postate pe site şi din închirierea de conţinut (cum sunt filmele) sau accesul la diferite transmisii live (posibil competiţii sportive).

Romtelecom va concura cel mai probabil pentru drepturile de difuzare a Ligii I de fotabl din România, astfel că portalul ar putea fi utilizat ca o altă platformă de distribuţie (şi generare de venituri) pentru meciuri.

În secţiunea TV de pe site sunt momentan transmise live 15 posturi TV, iar unele emisiuni sunt disponibile şi înregistrate. În secţiunea dedicată filmelor, utilizatorii au acces la titluri gratuite sau în regim de închiriere la tarife care variază între 1,1 şi 1,9 euro cu TVA.