CNA: TVR va primi una dintre cele şase licenţe de televiziune digitală

Autor: Mediafax 10.03.2011

Societatea Română de Televiziune (SRTv) va primi una dintre cele şase licenţe care vor fi acordate pentru tranziţia la televiziunea digitală terestră, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legea audiovizualului, avizat favorabil de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Proiectul de ordonanţă de urgenţă a guvernului (OUG) care modifică legea audiovizualului va sta la baza strategiei de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră. Proiectul de OUG a primit şapte voturi "pentru" şi unu "împotrivă".

Potrivit proiectului de OUG, furnizarea pe cale radio terestră a serviciilor publice de radiodifuziune şi de televiziune în sistem digital terestru se realizează de un furnizor în baza unei licenţe acordate de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANCOM).

Proiectul prevede că titularul unei licenţe de emisie sau al licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, cu excepţia SRTV, are obligaţia de a plăti anual, anticipat, un tarif de utilizare a spectrului, stabilit de ANCOM. Proiectul prevede şi faptul că Televiziunea Română nu poate ceda licenţa de televiziune digitală unui terţ.