Stiri internaţionale

Autori: Catalina Apostoiu , Alexandru Matei , Vlad Popescu 10.03.2011

China a înregistrat un deficit comercial surprinzător de 7,3 mld. dolari în februarie, cel mai ridicat din ultimii şapte ani, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Acesta a fost primul deficit comercial al Chinei din luna martie a anului trecut şi cel mai mare din februarie 2004.

Producătorul auto Renault este pregătit să-i absolve de orice vină pe cei trei manageri demişi pe acuzaţii de spionaj industrial, situaţia putând pune presiune asupra grupului de a face o schimbare de senior management, scrie The Wall Street Journal. Conform unui scenariu aflat în discuţii, directorul de operaţiuni Patrick Pelata ar putea demisiona.

Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, va intra pe segmentul magazinelor de mici dimensiuni, urmând să deschidă în oraşul Gentry, Arkansas, o locaţie cu o suprafaţă de zece ori mai mică decât supermarketurile sale, scrie Bloomberg.

Banca Angliei a menţinut dobânda la minimul istoric de 0,5% şi va continua să cumpere obligaţiuni, scrie Bloomberg. Dobânda a fost menţinută în ciuda faptului că inflaţia anuală a crescut la 4%, dublu faţă de ţinta instituţiei.

Grupul german BMW, cel mai mare producător de maşini de lux, a înregistrat anul trecut un profit de 3,25 mld. euro, în creştere de peste 15 ori faţă de cele 210 mil. euro din 2009, scrie Bloomberg. Acţiunile BMW au crescut cu 79% în ultimele 12 luni.

Autorităţile din Uniunea Europeană vor analiza atent fuziunea Deutsche Boerse cu NYSE Euronext, una dintre problemele cheie fiind dominaţia viitoarei companii pe piaţa tranzacţiilor cu instrumente financiare derivate, a declarat comisarul european pentru concurenţă Joaquin Almunia.