Se întâmplă şi în Bulgaria: 15.000 de oameni protestează duminică faţă scumpirea benzinei

Autor: Alexandra Fusoi 13.03.2011

Bulgarii nemulţumiţi de creşterea preţurilor la combustibili sunt aşteptaţi să participe duminică la proteste organizate în mai multe oraşe, în urma mobilizării prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi al forumurilor de specialitate, scrie Gândul.

Până duminică dimineaţă, peste 15.000 de persoane confirmarseră participarea la manifestaţii organizate în 17 oraşe din Bulgaria.

Protestul de la Sofia va avea loc în faţa sediului Parlamentului, iar la Blagoevgrad şi Plovdiv manifestaţiile se vor desfăşura în pieţele centrale, unde autovehiculele vor reduce viteza şi vor aprinde farurile. Şoferii din Gabrovo intenţionează să protesteze la staţiile de alimentare, unde vor plăti numai cu monezi.

Protestatarii cer reducerea accizelor şi a taxei pe valoarea adăugată (TVA), despre care afirmă că ridică preţul carburanţilor şi vor determina numeroase falimente. Protestele sunt susţinute de Uniunea bulgară a transportatorilor privaţi, care urmează să organizeze o manifestaţie luni. Citiţi mai mult despre protestul împotriva scumpirilor benzinei din Bulgaria pe www.gandul.info