Cofondatorul PayPal spune că Facebook valorează 150 de miliarde de dolari

Autor: Ştefan Vrabie 13.03.2011
Peter Thiel, cofondatorul serviciului de plăţi online PayPal şi unul dintre primii investitori în Facebook, a declarat pentru cotidianul britanic The Telegraph că reţeaua de socializare este subevaluată şi că adevărata valoare este de cel puţin 150 de miliarde de dolari. "Facebook este cea mai mare inovaţie în domeniu tehnologic din ultimii şapte, opt ani", crede Thiel.

"O investiţie în Google, cel mai popular motor de căutare din lume, nu este una la fel de profitabilă ca în reţeaua de socializare", adaugă el. Fondul de investiţii General Atlantic a cumpărat la începutul acestei luni 2,5 milioane de acţiuni ale Facebook, tranzacţie care a evaluat compania de internet la 65 de miliarde de dolari.

Thiel a investit 0,5 mil. $ în Facebook în vara anului 2004, când reţeaua era un start-up cvasinecunoscut, care avea mai puţin de un milion de clienţi, după ce a fost vizitat de Mark Zuckerberg - unul dintre fondatorii reţelei, şi Sean Parker, pe atunci preşedintele companiei. Acum pachetul de acţiuni la Facebook al lui Thiel valorează aproape 2 mld. $.