Muammar Kadhafi afirmă că rebelii au pierdut bătălia şi că Berlusconi l-a trădat

Autor: Valentin Vidu - Mediafax 15.03.2011

Colonelul Muammar Kadhafi a declarat marţi că rebelii sunt pe cale să fie învinşi şi că poporul libian este alături de el, adăugând că se simte "trădat" de fostul său aliat, premierul italian Silvio Berlusconi, relatează AFP.

Rebelii "nu mai au speranţă, de-acum este o cauză pierdută pentru ei", a spus el, într-un interviu pentru cotidianul Il Giornale, al cărui trimis special îl întreba pe Kadhafi de cât timp au nevoie forţele guvernamentale pentru a recuceri estul Libiei.

Pentru insurgenţi, există numai "două posibilităţi, şi anume să se predea sau să fugă", a continuat liderul libian, afirmând că "aceşti terorişti se folosesc de civili pe post de scuturi umane, inclusiv de femei".

Cu privire la "riscul unei băi de sânge" în marile oraşe care sunt, în continuare, sub controlul rebelilor, liderul libian a declarat că "este necesară combaterea terorismului". "De aceea avansăm rapid, pentru a evita masacrele", a subliniat el.

"Dacă se predau, nu-i vom ucide", a continuat colonelul Kadhafi, subliniind că "ordinul dat trupelor este de a-i încercui, de a-i asedia".
El a exclus posibilitatea oricărei negocieri cu insurgenţii. "Cu cine să dialoghezi? Nu este posibil să negociezi cu teroriştii afiliaţi lui Osama ben Laden. Ei nu cred în dialog, se gândesc doar să lupte, să ucidă, să ucidă, să ucidă", a spus acesta.

Comunitatea internaţională "nu ştie ceea ce se întâmplă cu adevărat în Libia. Poporul este cu mine, restul nu este decât propagandă", a subliniat Kadhafi. Citiţi mai mult despre revoltele din Libia pe www.mediafax.ro