Astăzi se deschid ofertele pentru intermedierea ofertei de la Petrom

Autor: Andrei Chirileasa 15.03.2011

Consorţiile de intermediari care se bat să câştige mandatul de vânzare pe Bursă a unui pachet de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) pot depune până la ora 12:00 ofertele lor la sediul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), urmând ca ofertele să fie deschise la ora 13:00. Iniţial, termenul de depunere a ofertelor fusese stabilit pentru 9 martie, dar OPSPI a acceptat prelungirea cu o săptămână a termenului, la cererea intermediarilor.

"Prelungirea termenului de depunere a ofertelor de intermediere în cadrul procesului de selecţie a intermediarului autorizat pentru derularea ofertei publice secundare de vânzare a pachetului de acţiuni reprezentând 9,84% din capitalul social al OMV Petrom s-a făcut ca urmare a solicitărilor primite din partea mai multor potenţiali ofertanţi, care au achiziţionat caietul de sarcini", au precizat reprezentanţii Ministerului Economiei, care are în subordine OPSPI.

Potrivit informaţiilor vehiculate în piaţă, şase consorţii şi-au manifestat până în prezent interesul de a participa la selecţie: Morgan Stanley - Raiffeisen Capital & Investment, JPMorgan - BCR - Intercapital Invest, Goldman Sachs - UniCredit CA IB Securities, UBS - ING Bank, Citibank - Société Générale - BRD şi Nomura - CEC Bank - Alpha Bank. Statul ar putea încasa peste 500 mil. euro din vânzarea pachetului de acţiuni, iar comisionul intermediarilor ar putea fi cuprins între 4 şi 5 mil. euro.