Al doilea reactor nuclear de la Fukushima este fisurat şi emană aburi radioactivi. Măsuri disperate de răcire cu ajutorul elicopterelor - VIDEO

Autor: Traian Terzianm 16.03.2011

Autorităţile nipone au anunţat că bazinul celui de-al doilea reactor al centralei nucleare Fukushima Daiichi din Japonia este perforat şi emană aburi radioactivi, scrie New York Times. Acesta ar fi al doilea reactor cu probleme din ultimele două zile.

Ministrul Apărării al Japoniei a anunţat că se pregăteşte să răcească al doilea reactor cu ajutorul elicopterelor care vor arunca apă peste reactor - ceea ce indică o măsură disperată de a controla criza nucleară de la Fukushima.

Personalul care lucra la centrala Fukushima a fost evacuat, la faţa locului rămânand doar o echipa formată din 50 de oameni ce încearcă să răcească reactoarele.

Un oficial al Ministerului Apărării a spus că înainte ca elicopterul să arunce apa peste reactorul numărul 2, un alt elicopter va survola spaţiul aerian pentru a verifica daca nivelul de radiaţii este prea periculos pentru echipajul de zbor situat la bordul elicopterul CH-47 care va încerca să răcească reactorul.