Şapte oferte pentru mandatul vânzării Petrom. Cel mai mare broker de pe Bursă nu a intrat în cursă

Autor: Andrei Chirileasa 16.03.2011

KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe Bursă ca volum de tranzacţii, nu a depus ofertă pentru intermedierea vânzării pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) de către Ministerul Economiei, potrivit unor surse din piaţă.

Până la termenul limită (ora 12:00) au depus oferte pentru mandatul de la Petrom şapte consorţii de intermediari, toate alcătuite dintr-o bancă de investiţii internaţională şi intermediari locali.

Ultimul consorţiu intrat în cursă este format din banca de investiţii rusească Renaissance Capital şi firmele de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities şi Romcapital.

BRD s-a aliat Societe Generale şi Citibank. CEC Bank şi Alpha au mers împreună cu banca japoneză de investiţii Nomura, iar BCR a intrat în consorţiu cu JP Morgan şi Intercapital Invest.

Morgan Stanley, cel mai mare intermediar de oferte de acţiuni la nivel mondial în 2010, s-a aliat cu Raiffeisen Capital&Investments.

Cea mai influentă bancă de pe Wall Street, Goldman Sachs, a depus ofertă împreună cu UniCredit CA IB Securities, iar ING Bank merge cu banca elveţiană UBS.

Ofertele urmau să fie deschise la ora 13:00, însă câştigătorul va fi anunţat cel mai probabil săptămâna viitoare.