Mirajul vaselor de croaziera. Ce inseamna munca pe mare si cat de bine se plateste?

Autor: inCont.ro 17.03.2011

Odata cu apropierea sezonului estival, site-urile de recrutare abunda de anunturi de angajare pe vase de croaziera. Iar domeniul este, de ani de zile, alternativa la muncile sezoniere in agricultura in Spania sau Germania, pentru romanii care vor sa lucreze in strainatate.

Legat de conditiile de munca si de castiguri, parerile sunt impartite: daca unii considera ca salariile sunt suficiente si sunt incantati ca viziteaza lumea, altii spun ca munca este dintre cele mai obositoare si ca nu ai timp sa vezi mai nimic in orasele in care vasele acosteaza.

In prezent, pe internet gasesti mii de anunturi cu recrutari pentru munca pe vase de croaziera. Si nu doar pentru chelneri sau bucatari, dupa cum s-ar crede.
Pe un vas de croaziera se poate face aproape orice, de la personal care sa lucreze la bucatarie sau care sa serveasca turistii, pana la fotografi, instructori de fitness sau persoane pentru entertainment.

Salariile sunt cuprinse intre 800 si 1.500 de euro

Salariile, in general, nu deapsesc 1.500 de euro, dar avand in vedere ca nu platesti cazarea si masa, banii iti raman integral. De banii astia trebuie sa muncesti insa si pana la 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana. Citiţi mai mult despre mirajul muncii pe vasele de croazieră pe www.incont.ro