Centrala nucleară Fukushima - un "Cernobîl pe steroizi"

Autor: Traian Terzianm 17.03.2011

Pe lângă faptul că nu au relatat situaţia incendiilor de la Fukushima, guvernul japonez nu a spus oamenilor că centrala nucleară este un fel de depozit de ţevi de combustibil radioactiv, care au fost acumulate timp de 40 de ani, scrie site-ul infowars.com

Centrala nucleară Fukushima Daiichi are şapte bazine dedicate ţevilor de combustibil radioactic. Acestea sunt situate deasupra celor şase reactoare - unde au avut loc incendiile iar într-o clădire separată se află şi cel de-al şaptelea bazin care a fost afectat de tsunami.

Japonia - 48 de ore pentru a evita un nou Cernobîl

Fiecare clădire a reactoarelor conţine 3,450 de sisteme de ţevi cu combustibil radioactiv şi cel de-al şaptelea bazin deţine 6,291 de astfel de sisteme. Fiecare sistem are 63 de ţevi ceea ce înseamnă că centrala nucleară Fukushima Daiichi conţine peste 600,000 de astfel de ţevi cu combustibil radioactiv care ar putea fi eliminat în atmosferă.

Elicopterele japoneze încep să arunce cu apă peste reactoarele nucleare de la Fukushima

Potrivit ultimului raport - 70% dintre aceste ţevi au fost distruse în urma incediilor care au avut loc de vineri şi până în momentul de faţă - cu alte cuvinte acestea emit radiaţii puternice direct în atmosferă.

"Fukushima este ca un Cernobîl pe steroizi", a spus Arnie Gundersen, inginer nuclear la Fairewinds Associates şi membru al comisiei de supraveghere de la centrala nucleară Vermont Yankees - care este indentică cu centrala Fukushima.