În noaptea de 26 martie, ShortsUP pregăteşte Metamorfoze

Autor: Pop Ioan 17.03.2011

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 22.00, la Opera Naţională Bucureşti, programul ShortsUP "Metamorfoze" va include o selecţie de filme scurte premiate în toată lumea. Scurtmetrajele vor fi acompaniate de lansarea numărului 5 al trimestrialului "Decât o Revistă" ("DoR"). Foşti şi actuali eroi din paginile "DoR" vor fi prezenţi la seara "Metamorfozelor".

Metamorfozele reale sau imaginare, în filme sau în paginile "Decât o Revistă", vor da viaţă scenei Operei. Un jazz band va crea atmosferă încă de la intrare, Vexx va acompania un film, iar actriţa Mădălina Ghiţescu va interpreta un monolog pe baza unui text din noul număr "DoR".
Comedia scurtă "Seraglio", nominalizată la Premiul Oscar, vorbeşte despre metamorfozele unei casnice nefericite. Cei doi regizori, Colin Campbell şi Gail Lerner, şi-au mărturisit entuziasmul de a reveni prin intermediul acestui scurtmetraj la Opera din Bucureşti, unde, în 1997, au pus în scenă, împreună cu Andrei Şerban, "Oedip.
Six Shooter".
Una dintre surprizele serii ShortsUP va fi un scurtmetraj semnat Corneliu Porumboiu, care reuşeşte să surprindă prefacerile satului românesc de azi.

Biletele pot fi cumpărate de pe eventim.ro la pretul de 25 RON sau, în ziua evenimentului, de la Opera Naţională Bucureşti, la pretul de 35 RON (preţul de 35 RON include şi un exemplar din "DoR").