Internet Explorer 9 vine cu accelerare hardware completă

Autor: Ştefan Vrabie 17.03.2011

Compania Microsoft, cel mai important producător software din lume, a lansat luni noul browser Internet Explorer 9. Noua variantă a IE dispune de mai multe caracteristici precum interfaţă uşor de utilizat, fiabilitate sau securitate sporită.

Conform testelor făcute cu Kraken şi SunSpider de site-ul techRadar, noul browser stă cel mai bine la capitolul viteză şi performanţe. Acestea sunt posibile datorită noului motor care stă la baza IE9, ce permite afişarea paginilor web cu conţinut mare în imagini sau video, prin accelerare hardware atât a plăcilor grafice cât şi a procesorului.

IE9 măreşte în primă fază redarea de conţinut, folosindu-se de subsistemele Direct2D şi DirectWrite ale Windows-ului. Acest lucru făcut cu ajutorul procesorului grafic al calculatorului îmbunătăţeşte performanţele de afişare a elementelor comune din limbajul HTML: text, fundaluri sau margini. Pentru componente ale paginilor (formate SVG, SWF, MOV etc.), browserul va folosi Direct3D, oferind capacitatea de a reda imagini bitmap de calitate înaltă la o viteză mare.