Muşat & Asociaţii va acorda asistenţă juridică pentru listarea a 15% din Transelectrica la BVB

Autor: Dan Carol Adrian 18.03.2011

Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării in Industrie (OPSPI) a selectat firma de avocatură Muşat & Asociaţii pentru acordarea asistenţei juridice la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a unui pachet de 15% din titlurile companiei de transport al energiei Transelectrica (TEL).

"În urma finalizării procedurii de achiziţie, OPSPI a încheiat cu societatea civilă de avocaţi Muşat & Asociaţii contractul de achiziţie publică având ca obiect asigurarea asistenţei juridice în procesul de selectare şi contractare de servicii de intermediere financiară pentru intermedierea ofertei publice secundare de acţiuni pentru Transelectrica", se arată într-un anunţ al OPSPI.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Transelectrica, va plasa la BVB acţiuni reprezentând câte 15% din capitalul Transelectrica, Transgaz Mediaş (TGN) şi Romgaz Mediaş, trei dintre cele mai importante companii energetice controlate de instituţie.

Pe lângă acest pachet de acţiuni, conducerea Transelectrica propune Ministerului Economiei să vândă prin bursă un pachet suplimentar de 10-12% din titluri, pentru susţinerea investiţiilor.