Eximtur intră în competiţie cu Happy Tour pe rezervări online de bilete de avion

Autor: Mirabela Tiron 20.03.2011

www.paravion.ro/bilete-de-avion



Agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, controlată de familia Morariu, a lansat un portal de rezervări online, fly.ro, o investiţie ce se va ridica până la sfârşitul anului la 120.000 de euro, ca urmare a creşterii cererii pentru cumpărarea de bilete de avion online.

Acest portal va concura în mod direct cu paravion.ro, preluat în mai anul trecut pentru o sumă estimată la 500.000 de euro de către fondul spaniol de investiţii GED, în vederea consolidării agenţiei de turism Happy Tour.

"Creşterea semnificativă a vânzărilor de bilete de avion online, înregistrată în ultimii doi ani, a determinat necesitatea dezvoltării unui brand online. Bazându-ne pe experienţa noastră în vânzarea directă a biletelor de avion, pe parteneriatele companiei noastre cu liniile aeriene, sperăm că, în scurt timp, fly.ro se va impune în topul primelor trei site-uri de ticketing din România", a declarat Lucia Morariu, directorul general al agenţiei de turism Eximtur, cu afaceri estimate la circa 27,5 mil. euro anul trecut.

Până în prezent, Eximtur a investit 60.000 de euro în realizarea acestui portal, conectat cu unul dintre cele mai mari sisteme de rezervări online, amadeus.net.

"Securizarea plăţilor online, conectarea cu sisteme internaţionale de rezervări, dar şi interfaţa portalului au costat 60.000 de euro. Până la sfârşitul anului vom mai investi 60.000 de euro în dezvoltarea portalului, de la care ne aşteptăm la un profit în următorii trei ani", au declarat oficialii companiei.

Eximtur se aşteaptă ca lunar să fie rezervate 100 de bilete de avion. Portalul prezintă toate ofertele disponibile în piaţă pentru o călătorie cu avionul pe o anumită rută. La preţul biletului de avion se adaugă o taxă de serviciu, care intră în contul agenţiei de turism. De exemplu, dacă un bilet de avion pentru ruta Bucureşti-Istanbul este rezervat pe fly.ro la 185 de euro, la preţul biletului se mai adaugă o taxă de serviciu de 15 euro. Această taxă diferă de la o rută la alta.

fly.ro asigură atât posibilitatea rezervării online a biletelor de avion pe zboruri de linie şi low-cost, cât şi asistenţă sau consultanţă de specialitate, prin echipa de 20 de angajaţi specializaţi pe ticketing, potrivit oficialilor com­paniei.

Târgul de turism Holiday Market, care a avut loc de pe 17 până pe 20 martie la Palatul Parlamentului şi care a avut peste 100 de expozanţi, a atras 19.000 de vizitatori în primele trei zile. Oficialii agenţiilor de turism Eximtur şi Prestige Tours au declarat că cererea pentru vacanţe şi-a revenit, pe perioada târgului primind solicitări pentru destinaţiile externe Grecia şi Turcia, dar şi pentru litoralul românesc, în cazul Eximtur. "În sfârşit, după ultimii doi ani, au început să iasă ghioceii. A trebuit să mai aducem pliante, după ce am rămas fără cele 20.000 de pliante pentru Turcia şi Grecia în primele zile de târg", a declarat Mircea Vladu, proprietarul agenţiei de turism Prestige Tours.