Operaţiunile locale ale Deutsche Telekom vor fi supervizate de fostul şef din Cehia

Autor: Adrian Seceleanu 20.03.2011

Operaţiunile Deutsche Telekom în ţări ca România, în care grupul german este prezent prin intermediul grupului elen OTE, vor fi coordonate de Roland Mahler, care a fost timp de zece ani directorul executiv al diviziei de telefonie mobilă a Deutsche Telekom din Cehia.

Mahler îl înlocuieşte temporar pe Guido Kerkhoff, managerul care răspundea din anul 2009 de operaţiunile celui mai mare grup european de comunicaţii pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şi care şi-a dat în mod neaşteptat demisia luna trecută, cu trei ani înainte de încheierea mandatului.

În vârstă de 62 de ani, Mahler este un "veteran" în cadrul Deutsche Tele­kom, grup pentru care lu­crea­ză din anul 1990. Anterior, el a ocupat diferite poziţii la Poşta germană şi la Mi­nis­terul Federal pentru Poştă şi Tele­co­m­u­nicaţii. La Deutsche Tele­kom, Mahler a supervizat iniţial ser­viciile de radiote­le­fonie. În 1993 a devenit director de marketing al T-Mobile, iar din 1998 a fost vicepreşedinte pentru strategie, poziţie din care a răspuns de reţelele 3G. În perioada 2000 - 2010 a fost CEO al T-Mobile Cehia, iar din ianuarie 2011 era preşedinte al boardului de la T-Mobile Cehia.

Odată cu preluarea, intermară, a atribuţiilor lui Guido Kerkhoff, Roland Mahler a devenit membru şi în boardul grupului elen OTE, acţionarul majoritar al companiilor locale Romtelecom, Cosmote, Germanos şi Zapp, un business de peste 1 mld. euro pe an.

Mahler preia această funcţie într-un moment în care Deutsche Telekom trebuie să ia o decizie-cheie în ceea ce priveşte implicarea sa pe piaţa din România.

Deutsche Telekom şi grupul elen OTE ar trebui să transmită în mai puţin de două săptămâni guvernului de la Bucureşti dacă au în plan să achiziţioneze pachetul de 46% din acţiuni pe care statul român îl mai deţine la Romte­lecom.