Severin: Am cerut preşedintelui PE măsuri penale împotriva ziariştilor de la Sunday Times

Autor: Mediafax 20.03.2011

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut preşedintelui PE să ia în calcul "măsuri penale" faţă de ziariştii de la Sunday Times şi că discută cu firme de avocatură pentru deschiderea unei acţiunii de defăimare în Marea Britanie.

"Mi s-a oferit un contract de consultanţă, ca membru în consiliul de experţi internaţionali ai acestei firme, Tyler Jones, firmă falsă, după cum s-a demonstrat ", a declarat, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul.

El a spus că acest contract presupunea ca el să dea consultaţii în cadrul şedinţelor de birou, în legătură cu proceduri parlamentare şi proceduri europene, astfel încât, pe baza opiniilor şi sfaturilor date, firma să-şi poată stabili politici generale.

"Este un contract legal. Avem dreptul să fim membri în aceste «advisory boards», avem dreptul să funcţionăm în calitate de consultanţi politici, cu singura obligaţie de a nu transfera informaţii confidenţiale", a spus Severin pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul a negat faptul că ar fi depus vreun amendament, aşa cum a scris publicaţia Sunday Times. Citiţi mai mult despre scandalul de corupţie din Parlamentul European pe www.mediafax.ro