SIF Oltenia aproape l-a ajuns din urmă pe Pogonaru la Prodplast Imobiliare

Autor: Adrian Ionut Cojocar 21.03.2011

SIF Oltenia a cumpărat astăzi un pachet de circa 12% din acţiunile Prodplast Imobiliare (PPLI) de la fondul american de investiţii Broadhurst Investment, condus de Siminel Andrei, care controla 12,69% din acţiuni şi şi-a lichidat astăzi întreaga participaţie în schimbul unei sume de circa 14,7 mil. lei (3,5 mil. euro), potrivit persoanelor implicate în tranzacţii.

Brodhurst şi-a lichidat tot astăzi participaţia de 12,69% pe care o deţinea la producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) pe care a încasat 2,6 mil. lei, iar până la această oră nu se cunosc informaţii privind cumpărătorul pachetului.

SIF Oltenia a ajuns să deţină un pachet de aproximativ 30% din Prodplast Imobiliare în timp ce omul de afaceri Florin Pogonaru şi-a majorat în octombrie 2010 participaţia de la 33% la 36%.

"Am cumpărat pentru că eu cred într-o dezvoltare imobiliară viitoare la Prodplast Imobiliare. Nu pot să spun mai mult de atât pentru moment", a declarat Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia.

Întrebat dacă se înţelege cu celalalt acţionar important al companiei, Florin Pogonaru, şeful SIF Oltenia a spus că el porneşte de la ideea că acţionarii trebuie să aibă interese comune.