Peste 2.000 de joburi scoase la concurs în aprilie

Autor: Adelina Mihai 21.03.2011

Genpact, BRD, BCR, Teamnet, Freescale, Ericsson, IBM, Michelin sau Google sunt doar câteva dintre cele 90 de companii care au scos la concurs 2.250 de joburi la începutul lunii aprilie în cadrul târgului de joburi "Angajatori de top". La acest târg bianual participă, în medie, câte 10.000 - 15.000 de persoane.

"Recrutăm pentru 40 de poziţii tehnice, atât pentru funcţii junior, cât şi pentru poziţii mai specializate, cum ar fi cea de embedded software engineer. Candidaţii ideali sunt absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că, de regulă, aceştia au şi ceva experienţă acumulată în facultate", susţine Adrian Lupulescu, Eastern Europe HR Manager al Freescale Semiconductor România, filiala unuia dintre cei mai mari producători mondiali de semiconductori.

Candidaţii care participă, de obicei, la acest târg sunt interesaţi, în special, de joburile în domeniul bancar (26%) şi de joburile în domeniul IT&C, arată un studiu al companiei de consultanţă în resurse umane Catalyst Solutions, organizator al târgului, realizat pe un eşantion de 500 de participanţi. În ceea ce priveşte motivele, 65% caută de fapt ofertele de joburi, în timp ce pe 30% îi atrage reputaţia companiilor participante. De asemenea, aproape unu din trei vizitatori la târg (27%) vor doar să prospecteze piaţa.

"Intenţionăm ca anul acesta să ne extindem echipa cu cel puţin 35 de persoane, depăşind astfel creşterea de anul trecut. Căutăm atât specialişti IT seniori, cât şi tineri cu o experienţă de 2-3 ani sau aflaţi la început de carieră. Căutam persoane cu profil tehnic, pentru a lucra pe proiecte de dezvoltare software (în special cu cunoştinţe de Java, CĂĂ sau Oracle), de testare sau de suport tehnic hard­ware şi software", a spus Gheorghe Pasc, directorul general al furnizorului local de consultanţă şi servicii IT InCrys. Pentru toate posturile scoase la concurs de această com­panie este obligatorie cunoaşterea limbii engleze, iar pentru unele dintre ele se cere şi o a doua limbă straină, cum ar fi germana, franceza, italiana sau spaniola. Unul dintre cei mai activi angajatori din acest an rămâne şi fur­nizorul de servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) Genpact, care, după ce a făcut anul trecut câteva sute de angajări şi a ajuns la 1.500 de salariaţi în România, va face până la sfârşitul anului încă 200 de noi recrutări. De altfel, o mare parte dintre joburile scoase la concurs se adresează, în principal, candidaţilor cunoscători de limbi străine, precum germană, franceză, italiană, spaniolă, olan­de­ză, cehă, slovacă, portugheză, rusă sau sue­deză.

"Având în vedere că proiectele actuale sunt în continuă dezvoltare şi avem deja noi proiecte pentru care trebuie să formăm echipe, estimăm că vom avea deschise în jur de 30 de poziţii. Totodată, în următoarele luni ne aşteptăm ca peste 100 de persoane să ni se alăture", a spus Silvia Vochiţă, HR specialist în cadrul firmei de call-center Callpoint.

Târgul "Angajatori de top", aflat la cea de-a zecea ediţie, se va desfăşura în perioada 8-9 aprilie la Sala Palatului din Capitală.