Stiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 22.03.2011




Compania rusă Metrovagonmash a câştigat licitaţia pentru livrarea de trenuri pentru metroul din capitala bulgară, scrie Sofia News Agency. Celălalt ofertant a fost compania spaniolă CAF. Compania rusă a livrat trenuri şi pentru metrourile din Moscova, Budapesta, Varşovia şi Praga.
Banca olandeză Rabobank ar putea deschide o filială în Ucraina, scrie KyivPost. Banca este lider în finanţarea industriei alimentare şi agriculturii. Potrivit unei declaraţii de presă, Rabobank a închis o filială din Rusia şi analizează oportunităţile din alte ţări.
Preşedinele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat că sprijină planurile de privatizare parţială a companiei de stat din domeniul energiei Naftogaz printr-o ofertă publică, un pas care ar necesita modificarea legislaţiei naţionale, scrie KyivPost. Directorul general Naftogaz a declarat că are în vedere un IPO în jurul anului 2013.
Martin Gauss, directorul executiv al companiei aeriene ungare Malev, a demisionat după ce nu a reuşit să ajungă la un acord cu privire la salariul său cu proprietarul majoritar al companiei. Gauss va părăsi compania la sfârşitul lunii mai.
Telekom Austria a depus singura ofertă pentru pachetul de 51% deţinut de Serbia în cadrul companiei naţionale de telefonie Telekom Srbija, riscând ca oferta să-i fie respinsă, aceasta situându-se sub nivelul cerut de guvernul sârb, scrie Bloomberg.