Pavăl de la Dedeman face teren de golf în Suceava

Autor: Cristi Moga 22.03.2011

Omul de afaceri Dragoş Pavăl, care controlează retailerul de bricolaj Dedeman din Bacău, cu vânzări de 360 de milioane de euro anul trecut, intenţionează să dezvolte un complex turistic în apropierea oraşului Suceava, care va cuprinde şi un teren de golf cu 18 găuri, precum şi alte facilităţi pentru petrecerea timpului liber.

Pavăl, prin intermediul firmei Dedeman SRL, deţine 38,35% din firma Dragomirna Golf Resort, iniţiatorul proiectului, în timp ce restul acţiunilor sunt deţinute de către oamenii de afaceri Dragoş-Mihai Serseni, Gheorghe David şi Daniel Tănase, cu participaţii de 20,5% fiecare.

Pavăl spune că "proiectul este de viitor", dar crede că investiţia, estimată la 40 de milioane de euro, are şanse de realizare.

Investitorii deţin un teren de 100 de hectare în localitatea Mitocul Dragomirnei, la circa 10 kilometri de centrul oraşului Suceava, pe care îşi propun realizarea unui hotel cu 150 de camere, teren de golf, un centru spa, terenuri de sport, spaţii comerciale şi restaurante.