Buzatu ajunge la mâna acţionarilor SIF5

Autor: Adrian Cojocar 23.03.2011

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis o ordonanţă prin care cere conducerii SIF Oltenia (SIF5) să convoace acţionarii pentru a decide dacă îi menţin pe Teodor Buzatu şi Ioana Carmen Popescu pe poziţia de administratori.

Demersul CNVM vine în contextul în care Buzatu a demisionat recent din funcţia de director coordonator al SIF Oltenia, după ce un raport de audit întocmit de Compartimentul de Control Intern al SIF la trei din societăţile din portofoliu, administrate de Buzatu sau de rude ale acestuia, arăta că fostul director a prejudiciat compania. Buzatu a fost director coordonator al SIF Oltenia din decembrie 2007 până la 10 martie 2011, dată la care raportul a fost discutat de conducerea societăţii.

El consideră că raportul de audit întocmit de reprezentanţii SIF Oltenia este tendenţios şi subiectiv şi ca urmare a cerut să se întocmească noi rapoarte de audit externe.

Acesta nu este însă primul scandal în care este implicat fostul director al SIF Oltenia. Anul trecut, după ce a preluat controlul firmei imobiliare Vidraru

Curtea de Argeş (VIRU), omul de afaceri Dumitru Tudor a acuzat fosta conducere a companiei de management defectuos, în condiţiile în care la conducerea firmei deţinută anterior de SIF Oltenia se aflase unul dintre fiii lui Buzatu.