Consiliul Concurenţei ia la bani mărunţi cinci firme pentru trucarea unor licitaţii ale CNADNR

Autor: Andreea Neferu 24.03.2011

Consiliul Concurenţei investighează dacă cinci firme de construcţii au trucat ofertele pentru un contract ce vizează lucrări de marcaje rutiere pe drumurile naţionale administrate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Investigaţia vizează companiile Plastidrum, Signature Semnalizare, Swarco România, Swarco Heoscont Strassenmarkierung şi Eleftherios Kokkinakis.

Consiliul Concurenţei a declanşat din oficiu investigaţia şi a efectuat inspecţii la sediile primelor trei firme. Plastidrum are ca acţionar majoritar o companie in Elveţia, Plastiroute, însă şi CNADNR deţine 10% din firmă.

"După cum se ştie, în domeniul achiziţiilor publice concurenţa se manifestă în momentul participării la licitaţii. De aceea dorim să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile din acest domeniu, din punct de vedere al concurenţei, astfel încât în final să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice, precum şi îmbunătăţirea transparenţei utilizării lor", a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.