Antibiotice Iaşi propune reinvestirea dividendelor de 9 mil. lei pentru 2010

Autor: Andrei Chirileasa 28.03.2011

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) le propune acţionarilor alocarea sumei de 9 mil. lei din profitul net de 12,5 mil. lei realizat anul trecut pentru distribuirea de dividende, potrivit convocatorului AGA.

Pe de altă parte, conducerea companiei le propune acţionarilor ca dividendele să fie reinvestite, pentru a finanţa investiţiile planificate în acest an, a căror valoare se ridică la 31,6 mil. lei.

"În vederea finalizării întregului volum de investiţii planificat pentru acest an vă rugăm a aproba reinvestirea dividendelor cuvenite pentru anul 2010. Reinvestirea dividendelor ar reprezenta o certitudine în realizarea programului investiţional şi ne-ar permite să luăm hotărârea de semnare în prima parte a anului a contractului de finanţare din fonduri europene nerambursabile", se arată în raportul companiei.

Antibiotice şi-a propus să investească 53 mil. lei pentru finalizarea unei capacităţi de producţie pentru antibiotice nonpenicilinice, pulberi sterile, injectabile, divizate în flacoane, circa 18 mil. lei fiind asigurate din fonduri europene.

"Noul obiectiv va asigura firmei Antibiotice Iaşi creşterea cotei de piaţă pentru aceste produse de la 35% la 75% începând cu anul 2013 când se vor putea valorifica pe plan naţional peste 7 milioane flacoane la un preţ mai mic decât preţul mediul realizat în prezent pentru aceasta clasă care va conduce la o economie anuală la Ministerul Sănătăţii de peste 17 milioane de lei", se precizează în raport.

Ministerul Sănătăţii deţine pachetul majoritar de 53% din acţiunile Antibiotice Iaşi, principalul acţionar minoritar fiind SIF Oltenia cu o participaţie de 10%.